Zes vragen aan Francis Pronk

1 juli 2021

Deze week stelden we onze zes vragen aan Francis Pronk van Baroeg en Baroeg Open Air. Lees over haar droombaan, waar ze trots op is én haar obsessie voor wrestling.

Wie ben je?  
Ik ben Francis Pronk, marketing en communicatiemedewerker van Baroeg en Baroeg Open Air. Verder ben ik al twaalf jaar de coördinator van Popronde Rotterdam.

Wat was je eerste live concert / festival?
Ik wou dat ik een heel stoer verhaal had en een hele toffe band kon opnoemen, maar mijn eerste grote concert was op mijn twaalfde en dat was de TMF Awards in Ahoy Rotterdam. Als jong kind was dit HET muziekevenement van het jaar. Ik zag dit elk jaar op televisie en nu mocht ik er zelf naartoe. Weliswaar op de tribune, maar ik vond het een heel spektakel om mee te maken op die leeftijd.

Waar ben je in je werk het meeste trots op?  
Ik ben erg trots dat ik mijn droombaan heb gevonden en bij het tofste podium dat ik ken werk. Ik heb eens gezegd dat het een droom zou zijn om bij Baroeg te werken, omdat hier uitsluitend de muziek wordt geprogrammeerd waar ik naar luister. Twee maanden na deze uitspraak stond er ineens een vacature online, alsof het zo moest zijn. Verder ben ik ook erg trots op het feit dat ik al twaalf jaar de Popronde coördineer in Rotterdam en dat ik dit heb weten op te bouwen tot een van de grootste Poprondes van Nederland.

Wat zou je geworden zijn als je dit werk niet had gedaan? 
Als ik niet de marketing en communicatie kant was opgegaan, had ik ongetwijfeld iets anders gaan in de muziekindustrie. Wel achter de schermen en niet on stage.

Wat heb je geleerd van de afgelopen COVID-19-tijd? 
Dat je toch door moet gaan met het wiel opnieuw uitvinden, want stilzitten kun je niet. Zo hebben wij in deze periode een Twitch kanaal aangemaakt (www.twitch.tv/baroeg) en hier wekelijks live streams op uitgezonden. Het waren voornamelijk dj live streams van muzikanten, ambassadeurs, vrijwilligers etc. die hun favoriete tracks draaiden, maar ook quizzes, live optredens, een metalbingo, noem het maar op. We wilden op deze manier ons publiek blijven entertainen en we hebben tegelijkertijd ook weer een nieuw publiek bereikt EN een nieuw platform ontdekt.

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt?
Spice Girls, de Hamilton soundtrack, foute 80's zoals 'Tarzan Boy' van Baltimora en themesongs van worstelaar van All Elite Wrestling (ik denk dat je mijn obsessie voor wrestling sowieso al een guilty pleasure an sich kan noemen).

Eerdere antwoorden op onze zes vragen lees je hier.