Zes vragen aan Minke Weeda

25 maart 2021

Deze week de eer aan Minke Weeda, directeur van Rotown, Left of the Dial en Rock 'n' Roll Highschool, om onze zes vragen te beantwoorden. Welk concert bezocht Minke op haar achtste (mét beenwarmers aan) in Ahoy? En wat heeft ze geleerd van de afgelopen COVID-tijd?

Wie ben je? 
Ik ben Minke Weeda, directeur van de concertorganisator Rotown, van het festival Left of the Dial en van Rock ‘n’ Roll Highschool, het bedrijf dat magazines uitgeeft, popquizzen maakt en in andere tijden een prachtig boekingskantoor is. Dat klinkt vrij hevig, maar in de praktijk is het gewoon één kantoor waar mensen in wisselende samenstellingen aan verschillende projecten werken.   

Wat was je eerste live concert / festival? 
Mijn eerste concert was “The Kids From Fame” van de gelijknamige tv-serie. Ik was een jaar of 8 en groot fan, dus toen ze naar Rotterdam kwamen, ben ik meteen naar Ahoy gegaan. Met mijn beenwarmers aan, voor het geval er een danser geblesseerd zou raken en ik moest invallen. 

Waar ben je in je werk het meeste trots op? 
Op dit moment ben ik niet speciaal trots, maar ik hoop dat op 2 april wel te zijn. Dan lanceren we een audiovisuele versie van het Rock ‘n’ Roll Highschool Magazine. Het wordt een verzameling van een stuk of 20 videodocumenten die allemaal over de muziekindustrie gaan, maar dit keer door de ogen van Rotown. Iedereen werkt zich sinds januari drie slagen in de rondte om het voor elkaar te krijgen, wat op zich al best trots-makend is, maar het zou natuurlijk nóg fijner zijn als het magazine straks ook door andere mensen leuk wordt gevonden…. 

Wat zou je geworden zijn als je dit werk niet had gedaan? 
Iets met schrijven. In mijn hoofd was ik een soort briljante combinatie tussen Charles Bukowski en Annie M.G. Schmidt geworden, maar het is waarschijnlijker dat ik op de redactie van de Wehkamp-gids teksten had geschreven als “deze flatterende top is verkrijgbaar in drie zomerse kleuren”. En dat was ook best leuk geweest. 

Wat heb je geleerd van de afgelopen COVID-19-tijd? 
Dat optimisme beter werkt dan realisme. Gewoon tegen de klippen op blijven geloven dat alles binnen een paar weken heus wel weer normaal zou zijn, heeft ons er aardig doorheen geholpen.

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt? 
Ik heb altijd stellig verkondigd een hekel aan The Beatles te hebben, maar voor deze rubriek wil ik best toegeven dat ze op zich wel een of twee aardige nummers hebben gemaakt. 

Zin om meer antwoorden op onze zes vragen te lezen? Dat kan hier