Zes vragen aan Ralf Leemeijer

22 februari 2018

Deze week stelden we zes vragen aan Ralf Leemeijer, programmeur van Estrado in Harderwijk. Lees meer over zijn werkzaamheden, bij welk eerste live concert hij zijn knieën kapot sprong van enthousiasme en voor welke ‘onverwachte muziek’ je hem ’s nachts wakker mag maken.

Wie ben je?
Mijn naam is Ralf Leemeijer, 26 jaar en ik ben werkzaam bij Estrado in Harderwijk als programmeur en online publiciteit. Daarnaast maak ik graag radio, doe ik management van bands en doe ik soms wat band coaching klusjes. Al laatste heb ik het genoegen om Popronde in Harderwijk te organiseren. 

Wat was het eerste live concert waar je ooit naartoe ging?
Poeh, ik denk dat dat nog in Park 3 was (voormalig Estrado). Daar waren weleens rap battles waar ik als jonge nieuwsgierige koter heen ging. Het eerste volwaardige optreden waar ik heen ging was denk ik Opgezwolle in Underground. Typhoon deed toen het voorprogramma. Ik weet nog dat ik toen thuiskwam met bebloede knieën omdat ik telkens tegen het podium stond aan te springen van enthousiasme.

Waar ben je als programmeur van Estrado tot nu toe het meest trots op?
Ik werk er nog niet zo lang en heb ook nog weinig shows gehad die ik zelf heb geboekt. Waar ik wel erg trots op ben is dat ik de ruimte krijg om bezig te zijn met talentonwikkeling binnen Estrado. We zijn een traject gestart om jonge muzikanten zich te ontwikkelen op muzikaal gebied en te spelen op ons podium. Dat wordt ook gedragen door de hele Harderwijkse samenleving en krijg ik super veel energie van. Het is iets wat pas in de kinderschoenen staat, maar nu al een klein succes te noemen is.

Wie zou je ooit nog willen programmeren en/of wat is je gedroomde line-up?
Gezien ik pas net begonnen ben is de lijst dus echt oneindig. Als ik dan toch moet dromen zou ik als eerst natuurlijk een mooi feestje willen bouwen met Wolter Kroes. Waarom? Lees verder. 

Daarnaast ben ik groot fan van Jack White en alles wat hij aanraakt. Hem zou ik in welke hoedanigheid dan ook graag naar Estrado halen. Als laatste vind ik The Academic een leuke band. Dit jaar staan ze in april Bitterzoet, volgende keer dat zij naar Nederland komen moeten ze ook Estrado aandoen. 

Als je geen programmeur zou zijn, wat had je vermoedelijk dan gedaan?
Ongetwijfeld iets in de muziek. Misschien had ik dan meer tijd vrijgemaakt voor mijn managementwerkzaamheden of had ik een volgende stap gemaakt bij een ander radiostation. Radio maken blijft mijn grootste hobby. 

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt?
Inderdaad denk ik niet dat guilty pleasures bestaan. Op ieder potje past een deksel en is er dus voor ieder soort muziek een luisterend oor. Wat men niet snel van mij verwacht maar waar ik wel altijd onwijs blij van word is Wolter kroes. De meeste mensen in mijn omgeving weten het ondertussen wel, maar openbaar kwam ik daar tot vandaag niet snel voor uit. Andere artiesten in dit genre schuw ik ook niet, Rene de Haan, Roy Otters en Remco Bourquin zijn ook erg sterk.

Klik hier om de verhalen van de andere programmeurs te lezen in de rubriek "Zes vragen aan…"