Bron

013.nl

013 Poppodium doneert €20.000 aan humanitaire hulp voor Save The Children (Gaza) en Unity (Oekraïne)

31 mei 2024

013 Poppodium doneert €20.000 aan humanitaire hulp voor Save The Children (Gaza) en Unity (Oekraïne)

013 heeft €20.000 gedoneerd, verdeeld over twee humanitaire organisaties, Save the Children en vrijwilligersorganisatie Unity.

Deze organisaties ondersteunen kinderen en gemeenschappen die worden getroffen door crises in Gaza en Oekraïne.

Save The Children

Save the Children, met een geschiedenis die teruggaat tot 1953, biedt cruciale diensten en ondersteuning aan Palestijnse kinderen die te lijden hebben onder voortdurende conflicten. De donatie van €10.000 zal bijdragen aan het verlichten van de dringende humanitaire behoeften van kinderen en gezinnen in Gaza, waar 1,1 miljoen mensen worden geconfronteerd met catastrofale voedselonzekerheid.

Unity

De andere €10.000 gaat naar Unity, een actieve burgerbeweging uit West-Oekraïne. Deze vrijwilligers (‘volonteri’), gevestigd in een stadje nabij Lviv, organiseren humanitaire hulp voor hun landgenoten in de oorlogsgebieden. Ze houden vol, ook al duurt de oorlog lang en is het een extra baan naast hun eigen werk. Een groot deel van het vervoer van de hulp naar de gevaarlijke gebieden (een rit van 15 uur) voeren ze zelf uit. Unity is een erkende NGO en opereert binnen een landelijk netwerk van vrijwilligersorganisaties, gecoördineerd met de Oekraïense overheid.

Made Blue x 013

Deze donaties zijn gefinancierd door het waterproject van 013. Voor iedere beker water verkocht in 013, worden er 300 liter schoon drinkwater gedoneerd door Made Blue en 013 op een plek in de wereld waar dit hard nodig is. Daarnaast doneert 013 het verschil in inkoopprijs periodiek aan een extern goed doel. Ditmaal aan Unity en Save the Children. Bezoekers kunnen deze gebruikte bekers vervolgens doneren in de daarvoor bestemde doneerbakken. Deze bijdrage gaat momenteel naar Stichting Quiet, die zich inzet voor mensen in armoede.