Zes vragen aan Shereen Abuzeid

26 november 2020

Deze week stelden we onze zes vragen aan Shereen Abuzeid, hospitality- en cateringmanager bij Hedon. Wat was het eerste live concert (met höken en bier gooien) waar zij heen ging en waar is Shereen in haar werk trots op?

Wie ben je?
Ik ben Shereen Abuzeid en werk alweer een flink aantal jaar bij Hedon. Ik ben ooit begonnen als kok in het oude pand in een klein huis & tuin-keukentje. Inmiddels ben ik verantwoordelijk voor alles wat zich achter de schermen op het gebied van hospitality & catering afspeelt. Heb het nog steeds erg naar mijn zin.

Naast onze gebruikelijke programmering doen we ook veel andere activiteiten zoals o.a. buitenfestival Gerrits Tuin afgelopen september. Heerlijk, juist in deze tijd om toch nog een heel klein beetje het festivalgevoel te kunnen creëren.

Wat was je eerste live concert / festival? 
Ik ben opgegroeid in Drenthe en daar hadden ze op ieder dorpsfeest Normaal in de manege of in de feesttent staan. Met je zwempak onder je kleding er naar toe, omdat de t-shirts altijd kapot werden getrokken tijdens het höken en bier gooien. Wat een beleving.

Mijn eerste ‘echte’ concert was Bon Jovi in het Goffertpark in 1995. Voor mij toen heel indrukwekkend en groots.

Waar ben je in je werk het meeste trots op?
Dat we met ons team altijd de tofste producties weten neer te zetten. Zelfs als het in eerste instantie onmogelijk lijkt.  We hebben een vrij klein en hecht team – aan de productie kant – en als het dan allemaal goed loopt kan dat echt een enorm trots gevoel geven.

En niet te vergeten dat artiesten altijd met veel plezier in Hedon komen en (meestal) met een glimlach weer de deur uit gaan. Dat is toch het doel! 

Wat zou je geworden zijn als je dit werk niet had gedaan?
Oef lastig. Ik heb tijdens en na mijn studie veel in de horeca gewerkt, van afwasser tot bedrijfsleider. Het blijft altijd lonken maar alleen niet meer op de vloer. Ik denk dat ik daar wel iets in zou doen. Waarschijnlijk gemixt met evenementen. Wellicht een foodtruck erbij.

Of docent Engels, heb ik ook nog een tijdje mogen zijn, erg leuk ook. Haha, het had alle kanten op gekund.

Wat heb je geleerd van het afgelopen COVID-19-halfjaar?
Als ik er dan toch wat positieve dingen moet uithalen is dat het niet allemaal vanzelfsprekend is hoe vrij wij het leven vieren. En vooral hoe waardevol dat eigenlijk is, dat beseffen we – ik – ons soms te weinig denk ik.

En dat je er heel creatief van wordt. Super initiatieven worden er opgezet en bedacht. Iedereen schakelt supersnel. 

Hoe blij je kan zijn dat je dan met 100 mensen weer open mag en daar weer een redelijk vol najaar mee weet te programmeren. Hulde. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn maar de flexibiliteit is en blijft natuurlijk fantastisch.

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt?
Nu? Alle kershitjes. Haha heerlijk! Ik word daar ontzettend blij van. Wham, Chris Rea, kom maar door!

Benieuwd naar de antwoorden van anderen op onze zes vragen? Je vindt ze hier