CAO

Laastste update op 21 maart 2023

Voor de poppodia en –festivals is een cao afgesloten. Samen met de Kunstenbond (de vakbond) maakt de Werkgeversvereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (WNPF) collectieve arbeidersvoorwaarden voor medewerkers van de aangesloten organisaties.

Wat is de WNPF?

De WNPF vertegenwoordigt 29 werkgevende poppodia. De WNPF is een andere vereniging dan de VNPF. De VNPF is de branchevereniging en belangenbehartiger. Als je lid bent van de VNPF betekent dat niet dat je automatisch ook lid bent van de WNPF en dat je bent gebonden aan de cao.

Lid worden van de WNPF

Als poppodium of festival kun je lid worden van de WNPF. Leden zijn gebonden aan de afspraken die worden gemaakt tijdens de cao-onderhandelingen en op die manier regel je goede arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers.

Bestuur & extern secretariaat

De vereniging heeft een bestuur met daarin afgevaardigden van WNPF-leden en externe bestuursleden. Het bestuur bestaat thans uit:

  • Joris Holter (Adjunct directeur Doornroosje en Merleyn, Nijmegen) – voorzitter
  • Vincent Lépinasse (extern bestuurslid) – secretaris
  • Judith Warries (Directeur Victorie, Alkmaar) – penningmeester
  • Heleen Yntema (HR-manager TivoliVredenburg, Utrecht) – bestuurslid
  • Wilco Witte (Directeur De Vorstin, Hilversum) – bestuurslid

Het bestuur laat zich ondersteunen door extern secretaris Simon de Groot. Simon werkt voor de VNPF en is te bereiken via simon@vnpf.nl.

Meer weten over de WNPF?

Voor meer informatie over de WNPF en de cao, ga naar www.caopoppodiaenfestivals.nl.