Datum

19 september 2024

Locatie

Concertzaal, Theaters Tilburg

Bron

https://www.kunstlocbrabant.nl/agenda/de-dag-van-de-data-62397

Presentatie van de Waarde van cultuur

Hoe staat het Brabantse culturele leven ervoor? Is de creatieve sector hersteld van de coronacrisis en klaar voor de toekomst? Vandaag duiken we samen in de data! Niet alleen om achteruit te kijken, maar ook om de lijnen voorwaarts uit te zetten. Wat kunnen we doen met onze nieuwe inzichten? Hoe kunnen we binnen en buiten Brabant nog beter samenwerken in het benutten van data? We gaan dit ontdekken tijdens de presentatie van de Waarde van cultuur 2024 én in diverse workshops over het werken met data in cultuur(beleid).

Lancering Waarde van cultuur

Op 19 september lanceert Kunstloc Brabant de Waarde van cultuur 2024. Voor het eerst verschijnt deze onderzoeksmonitor niet als boekwerk maar als website. Via een online dashboard kun je duiken in een rijke bron aan data over de Brabantse culturele sector. Wat kunnen we daaruit opmaken? En wat is dan de volgende stap? Daarover gaan we vandaag in gesprek met onderzoekers, beleidsmakers en cultuurprofessionals. Ze zijn ook benieuwd naar jouw visie en vragen! Aan de gesprekstafels staat een stoel vrij voor iemand uit het publiek. Schuif jij aan?

Verhalen achter de data

Op deze dag reiken we ook aan iedereen het magazine Waarde van cultuur uit. In dit magazine laten we de mensen uit Brabantse culturele sector zelf aan het woord. In verschillende verhalen (zoals over zzp’ers, de BrainDrain en het samenwerken in de regio) lichten we de meest opvallende data uit dit onderzoek toe met verhalen uit de praktijk.

Programma

Presentatie van de Waarde van cultuur

  • 12:45 uur Inloop
  • 13:15 uur Welkomstwoord door Henri Swinkels, directeur-bestuurder Kunstloc Brabant.
  • Toelichting op het onderzoek door Bo Broers, onderzoekscoördinator Waarde van cultuur en Meintje de Roest, coördinator Waarde van cultuur bij Kunstloc Brabant.
  • Introducties op de thema’s van de debattafels door Henk Vinken, onderzoeker bij Pyrrhula Research Consultants, Maartje Goedhart, onderzoeker bij de Boekmanstichting en Jonna Kroeze, onderzoeker bij Het PON & Telos.
  • Debattafels met beleidsmakers, politici en het culturele veld onder leiding van Sophie Stravens.
  • Overhandigen eerste exemplaar magazine Waarde van cultuur aan Bas Maes, gedeputeerde provincie Noord-Brabant.
  • 14:45 uur Netwerkborrel

Lees hier meer