Datum

24 mei 2023

Locatie

Boskoop

Presentatie Atlas voor gemeenten 2023

De presentatie van de Atlas voor gemeenten 2023 vindt plaats in Boskoop tijdens een conferentie rond het thema Groen & blauw.

De nieuwe Atlas heeft als thema groen & blauw. Senior onderzoeker Marten Middeldorp van Atlas Research presenteert de resultaten van het jaarlijkse thema-onderzoek, ditmaal naar de waarde van groen en blauw voor de woonaantrekkelijkheid van wijken en steden. Wat vinden mensen belangrijk? Wonen in de nabijheid van natuurgebieden? Of gaat het juist om groen en blauw in de wijk of zelfs de straat? Ook de relatie tussen natuur enerzijds en gezondheid en klimaatopgaven anderzijds komt aan bod.

Aansluitend zal landschapsarchitect Adriaan Geuze het thema groen & blauw benaderen vanuit de ontwerpkant. In een panelgesprek zullen Maria Molenaar (secretaris Economic Development Board Alphen aan den Rijn), Magdeleen Sturm (directeur interbestuurlijk programma versterkingen VTH-stelsel) en Irma Wooning (concerndirecteur Fysiek Domein gemeente Alphen aan den Rijn) ingaan op de implicaties voor beleid. Een boeiende middag die leidt tot nieuwe inzichten in het veelomvattende thema groen & blauw.

Voorafgaand aan het plenaire deel is er de gelegenheid om deel te nemen aan verschillende workshops en excursies. Kijk voor meer informatie over dit programma en de aanmeldmogelijkheid op deze website.