Deze website maakt gebruik van cookies.

Ticketing

 • Weergave ticketprijzen/Wet oneerlijke handelspraktijken

  Onvermijdbare kosten per ticket moet je als inclusiefkosten opnemen in de ticketprijs. Onvermijdbare kosten per boeking/transactie/betaling/bestelling hoef je niet op te nemen in de ticketprijs. Let op: deze moeten wel meteen helder en duidelijk zichtbaar zijn. Zowel het bestaan ervan als de hoogte. Vragen? Lees verder. 

 • SKEN

  SKEN Ticketkeur is het keurmerk voor primaire ticketverkopers in de cultuur- en entertainmentbranche. Het keurmerk is een belangrijke stap in de bestrijding van ongereguleerde doorverkoop van toegangskaarten.

 • Wetsvoorstel doorverkoop toegangskaarten

  Bij de verkoop van toegangsbewijzen zijn wet- en regelgeving opgesteld. Van algemene voorwaarde tot secondary ticketing kwesties en privacy wetgeving. De VNPF informeert haar leden bij mogelijke wijzigingen en ontwikkelingen. Een voorbeeld hiervan is het 'Wetsvoorstel doorverkoop toegangskaarten'. Op 10 oktober 2017 wordt de Wet doorverkoop toegangskaarten behandeld in de Eerste Kamer. De verwachting is dat er die dag niet gestemd gaat worden.

 • Weet Waar Je Koopt

  Doel van de campagne is om bewustzijn te creëren bij het publiek: waarom is het onwenselijk dat er kaarten (voor meer dan het oorspronkelijk bedrag) worden doorverkocht en hoe koop je je kaarten wel veilig?