VGZ collectieve zorgverzekering

Een collectieve zorgverzekering bij VGZ voor alle VNPF-leden. Voor alle medewerkers, inclusief vrijwilligers, zzp'ers, uitzendkrachten, payrollers, en gezinsleden. Per 2023 is korting op de basisverzekering wettelijk niet meer toegestaan, maar voor VNPF-leden geldt nog steeds de collectiviteitskorting van 10% korting op alle aanvullende verzekeringen. Naast korting op je premie en extra ruime vergoedingen kun je gebruik maken van Gezond leven: een online omgeving met tientallen apps en workshops. Zo wordt gezonder leven een stuk makkelijker.

Heb jij al een zorgverzekering bij VGZ?

Ben je al bij VGZ verzekerd? Maar nog niet collectief? Ga dan naar Mijn VGZ met je DigiD of via de VGZ-app. Wijzig je contracttype in ‘Collectieve zorgverzekering’, vul het collectiviteitsnummer 87712298 in en kies de ingangsdatum 1-1-2023.  Zo kun je vanaf 1 januari 2023 alsnog van de korting gebruik maken. De korting wordt bij alle gezinsleden toegevoegd.

Nog niet verzekerd bij VGZ?

Ben je nog niet bij VGZ verzekerd? Ga dan naar de gepersonaliseerde webpagina www.vgz.nl/vnpf, bereken in twee minuten je premie en sluit je polis af. VGZ zegt je oude zorgpolis voor jou op.

Wijzigen of afmelden

Eventuele wijzigingen op je bestaande polis bij VGZ kun je eenvoudig zelf doorgeven via Mijn VGZ. Of nog sneller, via de VGZ Zorg app (ook in Engels beschikbaar). Opzeggen kan tot en met 31 december 2022. Aanmelden of wijzigen van de pakketsamenstelling kan tot en met 31 januari 2023.

Premies 2023

Kijk hier voor de premies 2023.  Als coöperatie maakt VGZ geen winst. Van de premie gaat 97% direct naar de zorg. Benieuwd naar de VGZ aanpak? Kijk op www.vgz.nl/vooruit

Polis 2023

De overheid bepaalt elk jaar welke zorg er in de basisverzekering zit, zoals bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. Kijk hier voor de wijzigingen in de VGZ zorgverzekeringen per 2023.

Extra (sectorspecifieke) vergoedingen 2023

De “VGZ Werkt” aanvullende verzekering biedt ook per 2023 een aantal vergoedingen voor veel voorkomende risico’s in onze sector. Zo is er een behandeltraject bij lage rugklachten, een mindfulness training om een burn-out te voorkomen en extra ruime vergoedingen voor o.a. fysiotherapie en tandzorg. Daarnaast betaal je voor het stoppen met roken-programma uit de basisverzekering geen eigen risico.

Waarom deelnemen aan deze collectieve zorgverzekering?

 • Bespaar veel geld met de aantrekkelijke collectiviteitskorting op de aanvullende (tand)verzekering van VGZ Werkt.
 • Laat ook je gezinsleden meeprofiteren.
 • Gratis overstapservice.
 • Geen medische acceptatie in de aanvullende verzekeringen. (uitzondering zijn de verzekeringen VGZ Tand Werkt Beter en VGZ Tand Werkt Best).
 • Gebruik van Gezond leven: digitale workshops en handige apps op het gebied van gezond leven.
 • Gemakkelijk declareren en altijd inzicht in je vergoedingen en declaraties met de VGZ app.
 • Je verbruikt geen eigen risico bij gebruik van geneesmiddelen op de preferentielijst.
 • Mantelzorgondersteuning.
 • Zorgadvies, wachtlijstbemiddeling en ondersteuning bij second opinion.
 • Flexibel preventiebudget voor cursussen en tests, advies en begeleiding, vaccinaties en leefstijltrainingen.

Communicatie werkgevers aan medewerkers:

De collectieve zorgverzekering kost de werkgever niets en is een goede aanvulling op de arbeidsvoorwaarden van je medewerkers.

 • Email: Om al je medewerkers te informeren over deze mogelijkheid, verzoeken we je deze informatie zo snel mogelijk per email binnen je organisatie te verspreiden.
 • Flyer: Om alle medewerkers te informeren kun je hier een printversie van de flyer en hier een online versie van de flyer downloaden, die je zelf kunt uitprinten en/of gebruiken in nieuwsbrieven
 • Poster: Om alle medewerkers te informeren kun je hier een poster downloaden, die je zelf kunt uitprinten en ophangen in personeelsruimtes.

Heb je nog vragen neem dan rechtstreeks telefonisch contact op met VGZ (0900-0750) onder vermelding van VNPF of collectiviteitsnummer 87712298.