Deze website maakt gebruik van cookies.

Zilveren Kruis collectieve zorgverzekering

Een collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis voor alle VNPF-leden. Deze zorgverzekering is beschikbaar voor alle medewerkers, inclusief vrijwilligers, zzp'ers, uitzendkrachten, payrollers en gezinsleden. Ook voor 2022 bedraagt de korting 5% op de basisverzekering en 12,5% op alle aanvullende verzekeringen. De korting op de basisverzekering is de wettelijk maximale toegestane korting.

Alles telt mee als het gaat om gezondheid
Als je maar gezond bent. Die uitdrukking kennen we allemaal. Omdat hij waar is. Gezondheid is het belangrijkste wat er is. Voor jezelf. Voor de mensen om je heen. Maar wanneer bent u gezond? Dat gaat over meer dan niet ziek zijn. Over meer dan alleen goed eten en genoeg bewegen. Over meer dan lichaam en geest. Hoe gaat het thuis? Maak je weleens een praatje met je buren? Komt er regelmatig iemand langs? Want je omgeving, je relatie met familie en vrienden. Dat heeft allemaal invloed. Gezondheid is een totaalplaatje. Daarom helpen we je graag zo gezond mogelijk te leven en te werken. Want als het gaat om gezondheid telt alles mee.

Heb jij al een zorgverzekering bij Zilveren Kruis?
Check even of je al wel gebruik maakt van de korting waar je recht op hebt. Want dan is één telefoontje naar Zilveren Kruis (071-7510052) namelijk genoeg om vanaf 1 januari 2022 alsnog van de korting gebruik te maken!

Aanmelden
Ga naar www.collectief.zilverenkruis.nl/vnpf/207046217 ofwel door VNPF ofwel collectiviteitsnummer 207046217 in te voeren op  www.zk.nl/collectiviteitzoeker kom je terecht op een voor de VNPF gepersonaliseerde webpagina met de volgende mogelijkheden:

 • Eenvoudig premie berekenen;
 • Inzage in pakketten en voorwaarden;
 • Direct een zorgpolis afsluiten.

Premies 2022
Kijk hier voor alle premies 2022.

Polis 2022
De overheid bepaalt elk jaar welke zorg er in de basisverzekering zit, zoals bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. Bekijk hier de Vergoedingenwijzer 2022.

Extra (sectorspecifieke) vergoedingen 2022
Bij de aanvullende verzekeringen krijgen verzekerden (afhankelijk van het gekozen pakket) onder het VNPF-collectiviteitsnummer (207046217) in 2022 ook extra vergoedingen voor veel voorkomende risico's in onze sector. Kijk hier voor een overzicht van extra vergoedingen 2022.

Handig: de Zorgverkenner van Zilveren Kruis
Waar kan ik terecht? Ben ik sneller aan de beurt in een ander ziekenhuis? Wat krijg ik vergoed? Wat betaal ik zelf? De Zorgverkenner helpt je bij deze vragen.

Zorgcoach van Zilveren Kruis
De persoonlijke Zorgcoach van Zilveren Kruis helpt je bij het vinden van de juiste zorg. Met één telefoontje krijg je antwoord op vragen, zoals:  Naar welk ziekenhuis kan ik het beste gaan?  Hoe vraag ik thuiszorg aan voor mijn moeder?  Hoe kom ik sneller aan de beurt bij een medisch specialist?

Waarom deelnemen aan deze collectieve zorgverzekering?

 • De collectieve zorgverzekering kost de werkgever niets en is een goede aanvulling op de arbeidsvoorwaarden van de organisatie.
 • Bespaar veel geld met de hoge en aantrekkelijke collectiviteitskorting op de basis- én de aanvullende verzekering.
 • Extra vergoedingen voor hoofdverzekerden op de polis.
 • Laat ook je gezinsleden meeprofiteren.
 • Gratis overstapservice.
 • Vergoeding makkelijk en binnen 3 werkdagen uitbetaald als je zorgkosten declareert via Mijn Zilveren Kruis of de mobiele app.
 • Met de Keuzehulp vind je in 3 stappen een passende verzekering.
 • Met de online Zorgverkenner krijg je snel antwoord op vragen zoals waar je terecht kunt en wat je vergoed krijgt.
 • De persoonlijke Zorgcoach van Zilveren Kruis helpt met medisch advies.

Online je zaken regelen
In Mijn Zilveren Kruis is het mogelijk om 24 uur per dag eenvoudig en veilig de zaken online te regelen. Werknemers kunnen eenvoudig inloggen met hun DigiD.  Hier kunnen 24 uur per dag alle verzekeringszaken bekeken en gewijzigd worden.

De Zilveren Kruis-app geeft een overzicht van zorgkosten, openstaande rekeningen, betalingen, berichten en declaraties van de afgelopen 3 maanden. Nota's betalen en ook declareren via de app is erg gemakkelijk en je hebt in 3 dagen het geld op je rekening.

Communicatie aan alle medewerkers van jouw podium/festival

 • Email: Om alle medewerkers te informeren over deze mogelijkheid, verzoeken we je deze informatie per email binnen je organisatie te verspreiden.
 • Flyer: Om alle medewerkers te informeren kun je hier een flyer downloaden, die je zelf kunt uitprinten en/of gebruiken in nieuwsbrieven.
 • Poster: Om alle medewerkers te informeren kun je hier een poster downloaden, die je zelf kunt uitprinten en ophangen in personeelsruimtes.

Heb je nog vragen? Neem dan rechtstreeks contact op met Zilveren Kruis via 071-7510052 of via Whatsapp via telefoonnummer 06-83601805 onder vermelding van VNPF of collectiviteitsnummer 207046217.