Aantal evenementen en bezoeken dit jaar richting niveau van 2019

14 juli 2022

Een voorlopige analyse van Respons laat zien dat in april dit jaar het aantal evenementen en bezoeken weer richting het niveau van 2019 ging.

In april van dit jaar bedroeg het aantal bezoeken 9,3 miljoen, 13 procent lager dan in het pre-COVID-jaar 2019.

Respons analyseerde de maand april en constateerde dat de branche bijna weer op hetzelfde niveau zit als dezelfde maand in 2019. De grootste publiekstrekker in april was Koningsdag, goed voor zes verschillende evenementen (Amsterdam, Utrecht, Groningen, Rotterdam, Eindhoven, Almere) in de top 10 van best bezochte evenementen. Op het gebied van festivals wist The Life I Live een notering te pakken. In de top-10 staan verder de NN Marathon van Rotterdam, het Bloemencorso van de Bollenstreek en de Amstel Gold Race.

In februari en maart 2022 melde Respons ook een herstel, maar in die periode waren er nog toen (deels) coronabeperkingen. April was de eerste maatregelvrije maand. En hoewel de resultaten veelbelovend zijn waarschuwt Respons wel dat de cijfers geen garantie bieden voor de toekomst. Personeelstekorten, signalen van moeizame kaartverkoop of inschrijvingen, gebrek aan materiaal en inflatie hebben daar volgens Respons invloed op.