Bospop zet verder in op duurzaamheid

7 juli 2022

De organisatie van Bospop gaat samenwerken met WeertEnergie om samen de volgende stap te nemen in het verduurzamen van het festival.

Vorig jaar werkte het festival al samen met lokale partners om onder meer de CO2-uitstoot en de ecologische voetdruk van Bospop te verlagen.

De samenwerking met WeertEnergie is niet de enige groene samenwerking die Bospop afsloot. Het verduurzamen van het festival stond al een aantal jaar op de agenda. Vorig jaar werkte Bospop samen met lokale partners WTL Watertechniek Van Stratum, Nering Bögel en Mansvelt Kessels om rondom het festivalterrein langs de A2 in Weert een grote ring te graven waarbij vaste aansluitingen zijn gecreëerd voor water, (pers)riool en elektriciteit op Bospop. De aanleg hiervan, zorgt ervoor dat douchewater op het festival gebruikt kan worden om de toiletten mee door te spoelen. Hierdoor is er een besparing in waterverbruik en de ecologische voetafdruk van Bospop.

De aanleg van de stroomleidingen zorgen ook voor een duurzame stap vooruit: de veelgebruikte stroomaggregaten zijn dan overbodig. Hiermee bespaart het festival 20.000 liter diesel per editie en wordt de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderd.

Dit weekend wordt het veertigjarige bestaan van Bospop gevierd.