Mariana Sanchotene nieuwe directeur Amsterdam Dance Event

30 augustus 2018

Per 1 oktober treedt Mariana Sanchotene aan als nieuwe directeur van stichting Amsterdam Dance Event (ADE). Zij volgt Richard Zijlma op, die samen met Buma Cultuur-directeur Frank Helmink, nog wel verantwoordelijk is voor de aanstaande editie van het Amsterdam Dance Event. 

De aanstelling van Sanchotene valt tegelijk met de verzelfstandiging van de stichting ADE. De stichting viel, sinds de start van het Amsterdam Dance Event in 1995, onder Buma Cultuur. Willemijn Maas, voormalig directeur AVRO en nu zelfstandig adviseur en toezichthouder, wordt voorzitter van de RvT van de verzelfstandigde stichting. De overige leden van de RvT worden momenteel geworven.

“ADE is voor mij jarenlang speciaal geweest. Het is het moment van het jaar waarop de hele elektronische muziekindustrie naar Amsterdam komt om ideeën uit te wisselen, zaken te doen, te netwerken, vrienden te ontmoeten en vooral te genieten van muziek. Ik ben er altijd al trots op geweest te kunnen zeggen dat in Amsterdam de beste elektronische muziekconferentie en het grootste clubfestival wordt georganiseerd. Ik kijk er naar uit te werken met het team ADE en met alle organisaties die betrokken zijn bij het succes van het evenement”, aldus Mariana Sanchotene.

Sanchotene werkt al meer dan 20 jaar in de internationale live entertainmentindustrie. Ze werkte voor bedrijven als ID&T, Stage Entertainment en Cirque du Soleil. Bij ID&T droeg Sanchotene bij aan de internationale groei van het bedrijf, onder andere in de rol van VP Business Development. De van oorsprong Braziliaanse woont met haar gezin in Amsterdam.

Het Amsterdam Dance Event en Buma Cultuur zijn verguld met de aanstelling van zowel Maas als Sanchotene. “De stap naar verzelfstandiging en de start van Mariana als directeur en Willemijn als voorzitter dragen beide bij aan het verstevigingen en verduurzamen van ADE als wereldwijd belangrijkste evenement voor de elektronische muziek. Wij zijn ervan overtuigd dat met Mariane Sanchotene het Amsterdam Dance Event dat zal blijven”, aldus directeur Buma Cultuur Frank Helmink namens ADE.