Nieuwe horeca-cao 2018/2019

15 maart 2018

KHN en CNV Vakmensen hebben een nieuwe horeca-cao gesloten. Deze cao volgt het KHN-model Arbeidsvoorwaardenreglement (AVR) op en loopt van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2019. De cao biedt naast een salarisverhoging duidelijkheid en perspectief voor medewerkers in de horeca. Horecaondernemers die lid zijn van KHN zijn verplicht tenminste deze nieuwe cao te volgen. De cao-tekst is hier te downloaden. 

Horeca-cao volgt het AVR
De nieuwe horeca cao volgt de indeling en begrippen van het AVR. Dat maakt het inregelen en opvolgen van de nieuwe cao eenvoudig. Zeker als u het AVR al toepast. KHN-leden die het AVR niet toepassen, hebben tot 1 april 2018 de tijd om de cao-lonen goed in te regelen.

Straks: Horeca-cao voor iedereen in de horeca
KHN en CNV Vakmensen hebben de cao ingediend bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarmee is de nieuwe cao per 1 januari a.s. van kracht. We vragen de minister van SZW ook om deze cao algemeen verbindend te verklaren. Dan geldt de cao ook voor niet-KHN-leden en dus voor alle medewerkers die in de horeca werken. Dat draagt bij aan een eerlijk speelveld, zowel voor u en uw medewerkers.

Lees hier verder.