Onderzoek naar cultuurbeleving bij jongeren

10 oktober 2018

Gebouw-T heeft een onderzoek gestart naar de cultuurbeleving onder jongeren. In het onderzoek wordt er gebruik gemaakt naar de beleving van frequente beoekers met die van bezoekers die zelden of nooit bezoeken. Met dit onderzoek hoopt Gebouw-T aanbevelingen te kunnen doen over het betrekken van jongeren bij de cultuur en het stimuleren van jongeren om verschillende vormen van cultuur te bezoeken.

Gebouw-T nodigt jongeren uit die regelmatig bij een poppodium te vinden zijn om iemand mee te nemen die zelden tot nooit een poppodium bezoekt. Zo willen zij meer te weten komen over de beleving van jongeren tijdens een bezoek en willen ze meer leren over de drempels die jongeren kunnen ervaren om niet te bezoeken. Op die manier kan Gebouw-T leren hoe zij jongeren beter kunnen bereiken en betrekken bij het poppodium.

Tijdens het bezoek aan Gebouw-T wordt er op een aantal verschillende manieren gemeten hoe jongeren het bezoek beleven. Achteraf wordt er een vragenlijst afgenomen. Er worden polsbrandjes gebruikt met de hartslag en de huidgeleiding meten. Daarnaast worden locatiegegevens bijgehouden tijdens het bezoek. Na het bezoek wordt er één persoon uitgenodigt voor een kort interview.

Het onderzoek is uitsluitend voor jongeren tussen de 18-30 jaar. Opgeven kan door contact op te nemen met Gebouw-T via tara@gebouw-t.nl. 

Bekijk hier de officiële uitnodiging van Gebouw-T.