Serge Hollander nieuwe directeur van Neushoorn

10 december 2020

Poppodium Neushoorn in Leeuwarden heeft per 1 januari een nieuwe directeur. Serge Hollander is (cultureel) ondernemer en heeft daarnaast een eigen adviesbureau.

Serge Hollander is onder andere bekend als initiatiefnemer van de succesvolle street art organisatie Writer’s Block. Serge volgt de op 1 november jl. vertrokken Yvonne Bleize op.

“Dit is een droom die uitkomt”, aldus de in Leeuwarden geboren en getogen Serge. “Neushoorn is een bijzondere plek waar popcultuur, onderwijs en cultuurproducties samenkomen en heeft alles in zich om een nog belangrijkere rol binnen de popcultuur van Nederland te spelen. Ik beschouw Neushoorn op dit moment als een Sleeping Giant met de nodige uitdagingen, maar met een warm hart en motorblok dat klaar staat om te rocken. In een huis vol enthousiaste medewerkers en vrijwilligers, gevestigd op een prachtige plek in de steeds trotser wordende hoofdstad van Fryslân”. Serge wil actief werken aan de relaties met partners en nieuwe partners zoeken en vinden. “We gaan de deuren open zetten en de wilde wijde wereld intrekken. Samen willen we verder bouwen aan een podium waar de gastvrijheid nog op een ouderwets niveau ligt, waar je even kunt wegdromen, waar je je verwondert, kwaad maakt, blij bent of huilt en vooral ook je verbonden voelt en andere mensen leert kennen. Juist nu is zo’n plek hard nodig! Het bestuur van Neushoorn ziet in Serge een goede verbinder, die cultureel ondernemerschap meebrengt. “Hij heeft een frisse, creatieve kijk op de inhoudelijke programmering en alle samenwerkingsmogelijkheden. Serge is het boegbeeld dat Neushoorn nodig heeft voor een gedegen meerjarenperspectief. De doorontwikkeling van het centrum voor popcultuur is bij hem in goede handen”. Serge zal op 1 januari aanstaande starten als directeur. Hij is nu nog raadslid in Leeuwarden. Hij legt in december zijn raadslidmaatschap neer.