SKIP opengesteld

1 juli 2021

Het Fonds Podiumkunsten heeft de aanvraagronde voor de subsidie kleinschalige en incidentele programmering (SKIP) geopend.

De regeling is bedoeld voor kleinschalige podia die minimaal 6 voorstellingen of concerten per jaar op een bepaalde locatie programmeren. Er kan voor de periode 2022-2023 alleen worden aangevraagd voor een aanwijzing als SKIP-podium in categorie 1. Een aangewezen podium krijgt een gereserveerd budget van jaarlijks 6.000 euro waarmee een deel van een tekort in de programmering kan worden opgevangen. Verzoeken voor een aanwijzing kunnen tot uiterlijk 15 september 2021 worden ingediend.

Met de SKIP wil het Fonds landelijk de presentatie en het publieksbereik van een gevarieerd podiumkunstenaanbod versterken. Van dorpskerkjes die zes klassieke concerten per jaar organiseren, tot kleine theaterzalen waar op bescheiden schaal gesubsidieerd aanbod wordt getoond.

Podia die voorheen een aanwijzing als SKIP-podium in categorie 2 en 3 ontvingen zijn met ingang van 1 september 2020 ondergebracht in de Podiumstartregeling. Zij hoeven in 2021 geen nieuwe aanvraag in te dienen voor een SKIP-aanwijzing.

Meer over de SKIP is hier te lezen.