STAP-budget aanvragen op dinsdag 1 november: nieuwe ronde, nieuwe kansen

6 oktober 2022

Het budget is steeds razend snel op, dus zet in je agenda.  De volgende aanvraagperiode STAP-budget start op donderdag 1 november 2022 om 10.00 uur.

Ontdek meer hier

Een nieuwe kans om subsidie voor scholing aan te vragen
Er kon vorige periode worden gekozen uit ruim 110.000 opleidingen bij 1.185 verschillende publieke en private opleiders. In de periode daarvoor waren dit nog 771 verschillende opleiders.

Wat is STAP?
STAP staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Met STAP-budget kun je de positie op de arbeidsmarkt verbeteren.

STAP-budget is een vergoeding vanuit de overheid voor scholing. Het is een geldbedrag van maximaal 1.000 euro dat je één keer per jaar kunt gebruiken.

Je kunt STAP-budget zelf aanvragen. Er zijn wel een aantal voorwaarden, zoals dat je 18 jaar of ouder bent en nog geen AOW ontvangt. Ook moet de training, cursus of opleiding die je wilt volgen in het STAP-scholingsregister staan. Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode voor STAP-budget. Is het budget in deze periode op? Probeer het dan opnieuw in een volgende periode. Is de aanvraag goedgekeurd? Dan maakt UWV het geld over naar de opleider.