Bron

Entertainment Business

YOUROPE lanceert internationaal onderzoek onder festivalbezoekers

29 augustus 2024

De Europese festivalassociatie YOUROPE heeft, met ondersteuning van haar lidorganisatie Höme en hun festivalplatform infield, een enquête opgezet voor festivalfans in heel Europa.

Deze enquête zal van 1 tot 30 september 2024 worden gehouden. In Nederland zijn de festivals Down The Rabbit Hole, Lowlands, Pinkpop, ESNS en Dynamo Metalfest aangesloten bij deze Europese organisatie. Alle geïnteresseerde festivals kunnen meedoen door zich te registreren en in september de link naar de enquête en loterij met hun bezoekers te delen. Om dit proces te vergemakkelijken, hebben YOUROPE en Höme/infield social media-materialen ontwikkeld die festivals kunnen gebruiken. Deze materialen bevatten een open bestand dat eenvoudig aangepast kan worden aan de specifieke branding van elk festival.

De enquête heeft twee hoofddoelen:

  1. Het verzamelen van relevante data op internationaal niveau om een solide basis te creëren voor politieke en economische besluitvorming, inclusief financieringsmogelijkheden op alle niveaus.
  2. Het versterken van de Europese festivalscene door middel van deze inspanningen.

De uitkomsten van de enquête zullen openbaar beschikbaar worden gesteld. De organisatoren willen duizenden festivalgangers op transnationaal niveau bevragen over hun behoeften en verwachtingen ten aanzien van festivalbezoeken. Om de deelname te stimuleren, is er een loterij gekoppeld aan de enquête, waarbij één gelukkige deelnemer tickets kan winnen voor 10 deelnemende festivals in 2025.

Voor meer informatie en de mogelijkheid om te registreren klik hier.