Bron

013

013 Poppodium doneert statiegeld ingeleverde hardcups aan Giro 555

9 februari 2023

013 Poppodium doneert statiegeld ingeleverde hardcups aan Giro 555

De aardbeving in Turkije en Syrië heeft het leven van honderdduizenden mensen volledig verwoest. Velen zijn dakloos en er is dringend behoefte aan medische zorg, voedsel, water en onderdak.

013 doneert daarom vanaf morgen, 10 februari, t/m 19 april het statiegeld van de door bezoekers gedoneerde hardcups aan Giro 555, waardoor tientallen hulpinstanties direct noodhulp kunnen bieden in het getroffen gebied.

  • Download HIER de actieposter met QR Code.
  • Ontdek HIER het Communicatie Gereedschap van Giro555

Op maandag 6 februari kwam ook bij 013 het hartverscheurende nieuws aan. Turkije en Syrië werden getroffen door meerdere aardbevingen en naschokken, met als gevolg een enorme schade. Het dodental is opgelopen tot meer dan 12.500 mensen, het aantal gewonden loopt in de duizenden en veel mensen zitten wegens instortingsgevaar onbeschermd in de vrieskou. 013 heeft daarom besloten per direct donaties te doen aan Giro 555.

Bezoekers van 013 hebben sinds april 2022 de keuze om het eenmalige statiegeld van hardcups te doneren aan een goed doel. Dit kan door de gebruikte hardcups, in plaats van ze terug te brengen naar de bar, te deponeren in de daarvoor bestemde donatiebakken die door het hele gebouw verspreid staan. Vanaf vandaag wordt het statiegeld van gedoneerde hardcups overgemaakt naar GIRO 555. De actie loopt tot en met 19 april.

Sinds de ingebruikname van hard cups doneert bijna 70% van de bezoekers aan het eind van de avond hun gebruikte beker. Elke gedoneerde €0,50 statiegeld ging tot op heden naar World Food Programme. Zij konden dankzij onze bezoekers 119.159 schoolmaaltijden verzorgen aan kinderen in armoede.