Bron

Paradiso / BliP Agency

Altın Gün, Naaz, Wasim Arslan, Saba Duo en meer artiesten bundelen krachten met Benefiet Turkije & Syrië

9 februari 2023

Altın Gün, Naaz, Wasim Arslan, Saba Duo en meer artiesten bundelen krachten met Benefiet Turkije & Syrië

Aanstaande donderdag 16 februari 2023 vindt Benefiet Turkije & Syrië plaats in Paradiso: een evenement waarvan alle opbrengst ten goede komt aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Op het programma staan optredens van diverse Nederlandse artiesten met Turkse, Koerdische en Syrische roots: Altın Gün, Naaz, Wasim Arslan, Saba Duo, Özcan Akyol, Nazmiye Oral, Meltem Halaceli, Ramez Mahmoud en Yesim Candan. De kaartverkoop start vrijdag 10 februari om 08:00 uur via de website van Paradiso.

  • Download HIER de actieposter met QR Code.
  • Ontdek HIER het Communicatie Gereedschap van Giro555

Bij de aardbeving in Turkije en Syrië van maandag 6 februari zijn tienduizenden mensen getroffen door meerdere krachtige aardbevingen en naschokken. De bevingen veroorzaakten enorm veel schade, het dodental is inmiddels opgelopen tot boven de 15.000 mensen en stijgt snel. Veel mensen zitten, vanwege instortingsgevaar, onbeschermd in de ijzige kou. Verwacht wordt dat het aantal slachtoffers en het aantal doden nog toeneemt in de komende dagen. Er is dringend noodhulp nodig, op zowel de korte als langere termijn.

Benefiet Turkije & Syrië in Paradiso

Diverse Nederlandse artiesten van Turkse, Koerdische en Syrische origine onder leiding van  Altın Gün, agency EBB Music en Paradiso hebben de krachten gebundeld in de vorm van het evenement Benefiet Turkije en Syrië, wat plaats gaat vinden op donderdagavond 16 februari 2023 in de Grote Zaal van Paradiso. Alle inkomsten uit het evenement, waaronder de volledige horeca-, garderobe- en ticketopbrengst, worden gedoneerd aan Giro555.

Opbrengst naar Giro555

De volledige opbrengst van de benefietavond gaat naar Giro555, een samenwerkingsverband van Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis, Plan International, Terre des Hommes en World Vision. De aangesloten organisaties zijn zelf of via lokale partners in het gebied aanwezig. Ze bieden directe noodhulp, zoals medische zorg, eten en onderdak.

Tickets en doneren

De kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 08:00 uur via www.paradiso.nl. Tickets zijn verkrijgbaar voor €25 (incl. servicekosten). Het is daarnaast mogelijk om bovenop de ticketprijs een extra donatie te doen.