Bron

Giro 555

GEEF NU voor hulp aan de slachtoffers in Turkije en Syrië

9 februari 2023

GEEF NU voor hulp aan de slachtoffers in Turkije en Syrië

Hoe helpen de organisaties achter Giro555 de slachtoffers in Turkije en Syrië?

Het leven van honderdduizenden mensen in Turkije en Syrië ligt in puin, letterlijk. Hulp is hard nodig en daarom is Giro555 geopend. De organisaties achter Giro555 werken dag en nacht om zoveel mogelijk slachtoffers van deze ramp te helpen.

 • Download HIER de actieposter met QR Code.
 • Ontdek HIER het Communicatie Gereedschap van Giro555

 

Hoe kan je bijdragen?

 1. Deel deze oproep met iedereen: publiek, medewerkers, leden, klanten, vrienden, familie, kennissen, opdrachtgevers, etc.
  Deel het campagnebeeld op sociale media inclusief de doneer/tikkie link. Gebruik hiervoor het Communicatie gereedschap. Neem of plaats de banner op website of in een nieuwsbrief naar bezoekers en/of plaats deze in je
  e-mail handtekening. Tag @Giro555 #CultuurvoorGiro55
 2. Vraag publiek, bezoekers en deelnemers die programma, terrein of gebouw bezoeken om te doneren aan giro-555.
 3. Organiseer een benefiet-programma of doneer bijvoorbeeld (een deel van de) entreegelden aan giro-555.
 4. Zet gebouw en gevel in voor giro555.
 5. Plaats banners met QR-code in het gebouw, vermeld de actie op gevels, schermen en narrow casting.
  Heb je voor de gevel speciale formaten nodig? Vraag het VNPF-bureau om contactgegevens van het campagneteam. Deel een foto van jullie gevel op social media. Tag @Giro555 #CultuurvoorGiro-555

Klik HIER om direct een van de posters met QR-code te downloaden.
Of gebruik hiervoor een van de andere posters met QR-code, zie het Communicatie Gereedschap.

Waar worden de geworven middelen voor ingezet?

Zoek- en reddingsacties

Helaas zijn er sinds de aardbeving nog heel veel mensen vermist. Verschillende hulporganisaties, zoals het Rode Kruis, zoeken naar overlevenden onder het puin.

Medische hulp

Ook medische hulp is dringend nodig. Onder andere Stichting Vluchteling en CARE staan klaar om deze noodhulp te verlenen.

Onderdak

Tienduizenden mensen hebben door de aardbeving geen dak meer boven hun hoofd. En dan te bedenken dat het ijskoud is buiten. Verschillende organisaties, zoals Cordaid en Kerk in Actie, zorgen voor tijdelijk onderdak.

Eten, drinken en andere hulpgoederen

Een andere eerste levensbehoefte waar hard aan gewerkt wordt: eten, schoon drinkwater en andere hulpgoederen, zoals medicijnen, hygiënepakketten, winterkleding en dekens. Of dakzeilen die beschermen tegen regen en kou bieden. Onder andere Save the Children deelt deze spullen uit.

En verder

Door de aardbeving zijn heel veel kinderen hun ouders kwijtgeraakt. Onder andere UNICEF helpt deze kinderen beschermen en zorgt voor psychologische hulp.